Ansie: Simulările examenelor naționale sunt anulate

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că simulările examenelor naționale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, informează AGERPRES.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susține simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziția elevilor de clasa VIII-a și a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Național de Evaluare și Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziție baremul și elevul se poate și autoevalua. Am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naționale”, a precizat Anisie, la Realitatea Plus.

Ea a spus că le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanței 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă. „Pentru că oricum este vacanță. Ca urmare, în această perioadă își pot lua concediul de odihnă”, a afirmat ministrul.

Articole din aceeasi categorie