Anisie: Un cadru medical va supraveghea participarea elevilor la cursurile pregătitoare și la examene

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale, informează AGERPRES.

„Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătății și acolo sunt prevăzute toate măsurile prevenire și de combatere a îmbolnăvirilor. Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale”, a spus Anisie, la TVR 1.

Ministrul a precizat că participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregătire este opțională.

„Vom redeschide școlile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a și a XII-a tocmai pentru că aceștia au nevoie în această perioadă de o revenire și o reîntâlnire cu profesorii. (…) Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul școlii, dar să fie și susținut emoțional de profesori. (…) Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a arătat Monica Anisie.

Ministrul Educației a precizat că în curând va apărea metodologia pentru admiterea la liceu, inclusiv pentru liceele vocaționale. „Propunerile sunt multiple. Spre final s-a decis să existe în mare parte probe pe bază de portofoliu, depinde însă de fiecare tip vocațional”, a spus Anisie.

Ea a menționat că pentru la toamnă va exista un „plan de intervenție”, în contextul în care epidemiologii susțin că ar putea exista un al doilea val al pandemiei.

„Am discutat în Ministerul Educației cu specialiștii și vom avea un plan de intervenție atât la nivelul elevilor, prin asigurarea cu dispozitive în așa fel încât să aibă acces la învățarea online, dar și la nivelul profesorilor. Vom realiza formarea cadrelor didactice pentru a putea să predea în formatul acesta online. Nu toată lumea a fost pregătită pentru acest lucru în această perioadă, însă le mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le-au făcut, pentru că și-au dat seama cât de important este să fie alături de elevi. (…) Pe lângă această formare a profesorilor venim și cu o intervenție atât pentru profesori, cât și pentru elevi – vom realiza ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină în parte, în așa fel încât să-i ajutăm și pe elevi și pe profesori pentru a recupera tot ceea ce, în această perioadă a semestrului al II-lea, să spunem că nu s-a putut preda așa cum și-ar fi dorit fiecare dintre noi. Ne-am dori să continuăm proiectul în parteneriat cu Televiziunea Română, să-l extindem, și în felul acesta să venim în sprijinul tuturor elevilor, nu numai al elevilor de clasa a VIII-a sau a XII-a, cum am avut acum aceste cursuri de pregătire pentru examenele naționale”, a detaliat ministrul Educației.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *