Anchetă epidemiologică cu 240 de persoane, după ce un factor poștal din Tritenii de Jos a fost depistat cu coronavirus

DSP Cluj derulează o anchetă epidemiologică în cazul unei femei factor poștal din localitatea clujeană Tritenii de Jos, care este infectată cu COVID-19 și care a intrat în contact direct cu circa 240 de persoane, informează AGERPRES.

„Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacți (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interacționat). Între timp oficiul poștal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului. Colegii cu care a interacționat factorul poștal rămân în izolare. La fel toți cei cu care a interacționat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor. (…) Pacienta are o formă ușoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor”, a declarat, luni, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, „factorul poștal a purtat mască și mănuși în permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română”.

Articole din aceeasi categorie