Amenzi pentru nerespectarea normelor rutiere

Peste 80 de persoane au fost legitimate de polițiști și 71 de vehicule controlate, în cadrul unei acțiuni derulate sâmbătă 28 noiembrie, de polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor 1-7 Poliție Cluj-Napoca.

Polițiștii au acționat pe principalele artere de circulație, fiind instituite filtre rutiere pe străzile Traian Vuia, Horea, Bulevardul Nicolae Titulescu și Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere, dar și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în contextul stării de alertă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un conducător auto de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Louis Pasteur, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. „Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapta prevăzută şi pedepsită de Cod penal” – informează IPJ Cluj.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj recomandă conducătorilor auto să țină cont de condițiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor de trafic. De asemeni, le recomandă: să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță; să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și să evite depășirile  în condiții de vizibilitate redusă și acolo unde carosabilul este umed; să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut