Amenzi pentru nerespectarea Legii 55/2020

Peste 120 de persoane au fost legitimate de polițiști în cadr4ul unei acțiuni de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat, duminică, în sistem integrat, împreună cu jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi ,,Ștefan Cicio Pop”, Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, cu polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, precum și cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, fiind verificate zone unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv piețe, supermarketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri, zone de agrement.

Potrivit IPJ Cluj, prima parte a acțiunii, desfășurată între orele 12:00-14:00, a urmărit respectarea măsurilor de siguranță în zona unităților alimentare, bisericilor, mijloacelor de transport în comun, piețe, zone de agrement, baze sportive din Cluj-Napoca, fiind legitimate 37 de persoane și verificate 9 autovehicule. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, 4 dintre acestea fiind pentru nerespectarea Legii 55/2020.

În intervalul orar 18:00-21:00, au fost verificați operatorii economici, punându-se accent pe zona centrală a municipiului. Au fost legitimate peste 40 de persoane, fiind totodată verificați aproximativ 20 de agenți economici.

În ultima parte a zilei, în intervalul orar 23:00-01:00, polițiștii au continuat activitățile preventive, în sistem integrat, fiind verificate restaurante, terase, săli de evenimente și săli de jocuri de noroc, ocazie cu care au fost legitimate aproximativ 50 de persoane și controlați 9 operatori economici.

Pe parcursul întregii activități preventive au fost verificate mijloacele de transport în comun, în vederea respectării normelor de prevenire a răspândiri virusului COVID-19, de către călători.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut