Amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în autobuz

Mai multe acțiuni de verificare, cu efective mărite, au fost efectuate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului au participat peste 144 de polițiști și 111 polițiști locali, cu sprijinul jandarmilor clujeni, ai celor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și a reprezentanților tuturor instituțiilor implicate în combaterea și prevenirea infecției cu noul coronavirus.

Au fost verificate 72 de societăți comerciale, iar pentru nepurtarea măștii de protecție de către persoanele aflate în mijloacele de transport în comun au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale.

„Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică Cluj, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19” – anunță IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor și să nu se expună la riscuri.

„Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să  conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante” – atenționează polițiștii clujeni.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut