Amenzi la UNTOLD pentru nereguli privind siguranța la incendii

Foto: Făclia de Cluj

Forțele de ordine au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 47.000 de lei în timpul acțiunilor de prevenire a faptelor antisociale în cadrul celei de a doua zile a festivalului Untold care a debutat joi la Cluj-Napoca.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță. Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat 108 sancțiuni contravenționale (51 de amenzi în valoare totală de 47.640 lei și 57 de avertismente scrise). Dintre acestea, 52 au fost sancțiuni la regimul rutier, (36 avertismente scrise și 16 amenzi în valoare totală de 16.240 lei), 23 de sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (19 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 2.000 de lei), 2 sancțiuni privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, constând în 2 amenzi în valoare totală de 2.000 lei, 16 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (1 avertisment scris și 15 amenzi în valoare totală de 9.200 lei), 5 sancțiuni privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, constând în 1 avertisment scris și 4 amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, 9 sancțiuni constând în 9 amenzi în valoare totală de 12.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, o sancțiune privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanei, constând în amendă în valoare de 200 lei.

Foto: Făclia de Cluj

„Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 1345 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență. De asemenea, au fost instruiți 873 voluntari acreditați Untold. Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Cluj-Napoca au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase si materiale preventive unui număr de 135 de persoane”, a anunțat Jandarmeria Cluj.

Foto: Făclia de Cluj

Prinși cu droguri

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 45 de persoane, depistate având asupra lor substanțe interzise la deținere. „Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv străzile și zonele adiacente locației de desfășurare a festivalului. Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în aeroport, gări și autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul I.S.U. Cluj și Serviciului de Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: 69 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.); alte 249 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.); 4 persoane au necesitat investigații medicale suplimentare și au fost transportate la spital.

Organizatorii au transmis că în cea de a doua zi a festivalului au fost prezenți la spectacole peste 115 mii de persoane.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut