Amenzi de sfârșit de săptămână

Polițiștii clujeni au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale în urma unor acțiuni, desfășurate la sfârșitul săptămânii, în vederea reducerii numărului de accidente de circulație  produse pe drumurile din județ.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au verificat respectarea normelor privind regimul legal de viteză, consumul de alcool sau substanțe interzise, dar și respectarea regulilor de circulație de către pietoni și bicicliști.

Vineri, în doar două ore, în intervalul orar 15:00-17:00, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii de Ordine Publică din cadrul Secțiilor 1-7 Cluj-Napoca,

au legitimat 73 de persoane și au oprit pentru control 62 de vehicule. Neregulile constatate la regimul rutier au impus aplicarea a 44 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 32 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule pentru abateri înregistrate la regimul legal de viteză, folosirea telefonului mobil sau nepurtarea centurii de siguranță, iar alte 12 au fost aplicate pietonilor și conducătorilor de biciclete sau trotinete.

Totodată, polițiștii rutieri au  reținut în vederea suspendării două permise de conducere unor conducători auto care nu au respectat normele privind efectuarea depășirilor sau a culorii roșii a semaforului.

Tot la sfârșitul săptămânii, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Gârbău, care se deplasa pe un drum comunal din localitatea Turea.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere, iar vehiculul condus nu figura ca fiind înmatriculat, plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparținând unui alt autovehicul. În continuare, s-a procedat la verificarea interiorului autoutilitarei, constatându-se că aceasta era încărcată cu o cantitatea de 2,42 mc material lemnos, din specia gorun, fără documente legale de proveniență sau transport. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, urmând a se stabili valoarea prejudiciului creat” – informează IPJ Cluj.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sun aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și tăiere și furt de arbori.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut