Amenzi de 32.000 de lei, aplicate de jandarmi participanților la protestele din 29 martie

Acțiunile de protest din 29 martie, din municipiile Cluj-Napoca, Dej și Turda, „s-au desfășurat în mod pașnic, fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice” – precizează, într-o informare transmisă, marți, presei, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, care a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării acestor evenimente.

Potrivit IJJ Cluj, în urma executării misiunii, jandarmii au aplicat „până în acest moment” 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Totodată, pe timpul protestului organizat în municipiul Turda, a fost identificat un participant care avea asupra sa o armă albă (cuțit), față de acesta fiind luate măsurile legale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj reamintește cetățenilor că este interzisă participarea la manifestații publice cu arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare sau orice alte obiecte care se pot utiliza în acțiuni de violență. De asemeni, face precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, „cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă”.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut