Ambulanță nouă de transport nou-născuți în stare critică, în dotarea ISU Cluj

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, marți, recepția a 12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică.

Zece dintre acestea sunt achiziționate prin intermediul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale (finanțat prin Programul Operațional Regional), iar alte două prin proiectul VIZIUNE 2020 (finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare). Conform celor anunțate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ambulanțele vor fi repartizate astfel încât să acopere întreg teritoriul național: două pentru București-Ifov și câte una pentru județele Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș.

„Ambulanța pe care o primim acum nu suplimentează numărul de ambulanțe din dotarea ISU Cluj, ci o înlocuiește pe cea veche, o ambulanță care are acum vreo 13 ani. Avem o singură ambulanță de transport nou-născuți, și nu doar pentru județul nostru, ci pentru regiune, pentru că ambulanța aceasta va deservi, la fel ca și cea de dinainte, și o parte din județele limitrofe” – a declarat, pentru Făclia, comandantul ISU Cluj, general de brigadă Ion Moldovan.

Autospeciala de tip neonatologie este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, fiind dotată cu o targă adaptată pe care este montat un  incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie  intensivă. Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor constau în incubator de transport, targă, saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult. Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 lei (TVA inclus), valoarea totală a achiziției fiind de 10.665.094,2 lei (TVA inclus).

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut