Alte zone importante din Cluj-Napoca urmează să fie modernizate

Primăria Cluj-Napoca vrea să acceseze noi fonduri europene pentru studiile unor proiecte ce vizează modernizarea altor zone importante din oraș.

Municipalitatea clujeană urmează să încheie în acest sens două acorduri de parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, în vederea elaborării documentațiilor tehnico economice necesare pentru proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, precum și în domeniul infrastructurii și serviciilor publice de turism.

Conform proiectelor de hotărâre care vor fi supuse votului în ședința de Consiliu Local de vineri, se are în vedere modernizarea Pieței Mărăști, a Căii Mănăștur, Moților, Mărginașă, Uzinei Electrice a Parcului I.L. Caragiale și a Cetățuii.

Suma care ar urma să fie accesată într-o primă etapă, pentru studiile necesare acestor proiecte, este de peste 3 milioane de lei, fonduri europene.

Despre necesitatea modernizării Piețe Mărăști se vorbește de multă vreme, iar prin proiect se urmărește revitalizarea cartierului prin reamenajarea pieței şi a străzilor adiacente, realizarea unui parking subteran, amenajarea spaţiilor publice și dotarea acestora cu echipamente cu tehnologie de tip Smart City, instalarea rețelei de iluminat public stradal precum și menținerea dimensiunii verzi prin plantarea de aliniamente de arbori și arbuști.

Suprafața de 10 hectare propusă spre modernizare va cuprinde Bulevardul 21 Decembrie 1989 (între Biserica Sf. Petru și sensul giratoriu Piața Mărăști), strada Fabricii, strada Aurel Vlaicu, Aleea Bibliotecii, străzile Crinului şi Ciocârliei.

Parkingul subteran va fi realizat în zona Aleei Bibliotecii și va avea minim 260 locuri de parcare.

Material Comandat de PNL Cluj, Executat de Casa de Editură Napoca SRL, Tiraj 1500 exemplare, Cod Mandatar 11200025

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut