Altă zonă importantă din Turda se modernizează

Lucrările de modernizare a tronsonului Piața Romană-Libertății-Piața 1 Decembrie 1918 sunt în plină desfășurare, anunță primarul de la Turda, Cristian Matei.

„A început frezarea carosabilului, fiind decopertat în etapa premergătoare asfaltării. Până în momentul de față s-au executat săpături și înlocuirea bordurilor, urmând ca apoi să fie montat pavajul pe trotuare, să fie construite pistele de biciclete, iar la final vor fi amenajate spațiile verzi cu sisteme de irigații și vor fi create benzile dedicate transportului public. Pe acest sector vor fi montate și 5 stații de autobuz moderne, în locul celor existente”, a spus Cristian Matei.

Această lucrare face parte din proiectul de modernizare a coridorului central de mobilitate urbană, finanțat cu fonduri europene.

Vă reamintim că, în weekendul care a trecut, s-au finalizat lucrările de modernizare a unei alte străzi importante din Turda – strada Salinelor.

Primarul Cristian Matei anunța atunci că în această zonă au fost efectuate lucrări de săpătură a carosabilului și trotuarelor, a fost edificată fundația de balast și piatră spartă, au fost construite trotuarele, modernizat carosabilul, accesele la locuințe, a fost realizată canalizare pluvială și montate guri de scurgere. De asemenea, a fost edificată o parcare pentru autoturisme lângă puntea peste Valea Racilor, urmând și modernizarea punții metalice și amenajarea spațiilor verzi.

Articole din aceeasi categorie