Alexandru Tămaș semnează grafica unei cărți pentru copii

După expoziţiile de la Muzeul de Istorie din Gherla, tânărul grafician Alexandru Tămaș, absolvent a Liceului de Arte Plastice şi Vizuale „Romulus Ladea”din Cluj-Napoca, revine cu o nouă colaborare la o carte pentru copii.

Este vorba de volumul de poezii „PisiPluș”, al scriitoarei Marinela Ion-Cristea. Autoarea a fost încântată de colaborările anterioare și i-a propus lui Alex să realizeze ți aceste desene pentru poeziile sale. Acestea îl au ca protagonist pe motăneul PisiPluș, prietenul lui Martinuș, care trece printr-o călătorie continuă și descoperă astfel lumea, la capătul unor întâmplări haioase și pline de provocări. Este a treia colaborare de acest gen, iar Alex speră că să mai lucreze la astfel de proiecte. „A fost o deosebită plăcere. Sunt bucuros să văd că arta mea, munca depusă, dau motive de zâmbete copiilor și părinților!”, spune el. Volumul a apărut la începutul lunii octombrie, la Editura LiterPress Publishing, iar cei interesați pot comanda cartea direct de pe pagina de Facebook a editurii sau la adresa https://literpress.ro/produs/pisiplus-ion-cristea-marilena.

Alexandru Tămaș pictează pe șevalet, pe teme fantasy/psihedelic și tot ce ține de exprimarea liberă, lăsând privitorul sa se bucure de imagini complexe și pline de culoare. Până în prezent el a avut colaborări cu diferiți artiști, dar și expoziții personale, proiecte în cadrul unor campanii sau ca designer pentru crearea de imagini de afiș, și este considerat o speranţă a artei grafice.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut