Alertă pe lacul Beliș

Salvatori și scafandrii din Cluj, Alba și Hunedoara desfășoară acțiuni de căutare a unui bărbat dipărut în lacul Beliș. Potrivit ISU Cluj e vorba de un bărbat în vârstă de 50 de ani. “Astfel, salvatorii și scafandrii din cadrul ISU Cluj, Alba și Hunedoara desfășoară căutări în colaborare cu scafandri Salvamont-Salvaspeo atât prin scufundări cât și pe luciul apei, în zonele unde au fost găsite indicii privind dispariția bărbatului.
De asemenea, căutările au fost sprijinite de o echipă de căutare canină a IPJ Cluj, precum și de echipe de polițiști și jandarmi”, a anunțat ISU Cluj.
În căutări sunt implicate două bărci ale ISU Cluj, dintre care una dotată cu sonar, 11 salvatori și scafandrii ISU, un echipaj SMURD, patru scafandri din cadrul serviciului public Salvamont-Salvaspeo, o echipă canină și un echipaj al IPJ Cluj și un echipaj al IJJ Cluj. IPJ Cluj a anunțat că, sâmbătă, în jurul orei 9, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la existența unor obiecte vestimentare găsite pe malul lacului Beliș.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă.

În buzunarul unui obiect vestimentar au fost găsite cheile unui autoturism parcat în zonă de aproximativ 24 de ore.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că proprietarul obiectelor vestimentare și al autoturismului este un bărbat în vârstă de 53 de ani.

La fața locului au intervenit în sprijin, mai multe efective de poliție și un echipaj canin. În continuare, sunt efectuate căutări atât pe uscat, cât și pe apă.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut