Alarmarea publică, la Gherla

Municipalitatea gherleană s-a pregătit din timp pentru reluarea exercițiului de alarmare publică, „Miercurea Alarmelor”, care a avut loc miercuri, 1 martie, în intervalul orar 10:00-11:00 și în orășelul de pe Someș, ca de altfel în toată țara.

Cu câteva zile înainte, edilii municipiului au făcut apel la populație să nu intre în panică, acțiunea fiind anunțată din timp și pe site-ul Primăriei. A fost vorba doar despre un exercițiu care a avut ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc pe plan local. Au fost verificate toate sistemele de alarmare aflate pe clădiri, care au funcționat și înainte de pandemie.

Zilele trecute, la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu și Liceul Teoretic „Petru Maior” au avut loc acțiuni teoretice și practice de protecție civilă, fiind distribuite materiale informative prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. De asemenea, a fost demarată Campania Națională de Informare Preventivă „Nu Tremur la Cutre mur”. Joi, 2 martie, la Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla a avut loc o simulare de cutremur, o astfel de simulare fiind organizată la începutul săptămânii și la Școala Gimnazială Bonțida.

Miercuri, la Gherla au fost puse în funcțiune toate cele 7 sirene de alarmare, acționate în momentul primirii mesajului, populația fiind receptivă la prima alarmare publică de după pandemie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut