Al Bano și Romina Power pentru prima dată împreună la Cluj-Napoca!

BT Arena, duminică, 13 noiembrie, 20:00

De peste 35 de ani le fredonăm melodiile (Ci sara; Felicita; Sempre, sempre; Che angelo sei; Liberta, Domani, domani; Canzone blue; Grazie; Vincerai; Sharazan; Quando un amore se ne va…), dansăm pe ritmul lor, cumpărăm CD-uri (Felicita, Le piu belle canzoni, Dialogo, Sharazan…); primul în 1975, Atto I și DVD-uri, ne bucurăm de fiecare prezență a lor în viața noastră. Am fost marcați de dispariția Yleniei Carrisi (ianuarie, 1994), fiind alături de ei, așa cum suntem și acum.

Al Bano (n. 1943, Albano Carrisi; tenor) și Romina Power (n. 1951; fiica actorului Tyrone Power) au ajuns în această seară de sâmbătă, 12 noiembrie, 2022, la Cluj-Napoca. Întâlnirea cu presa a fost peste așteptări și trebuie să le mulțumim pentru prietenie, pentru deschidere, pentru comunicare, un mod personal de apropiere, specific doar marilor spirite.

Discuțiile au vizat reluarea turneului Live Tour 2022 (întrerupt în 2020 din cauza pandemiei cu C19), surprizele noului album (După douăzeci și cinci de ani, album lansat la San Remo Festival în 2020), despre sport, public și importanța publicului în viața și  în spectacolele lor… Vă supun atenției gânduri la cald, în câteva cuvinte, bucuria lor de a fi la Cluj-Napoca!

Al Bano: Mă bucur să fiu în acest frumos oraș, despre care am auzit numai lucruri bune. Da, suntem pentru prima dată la Cluj-Napoca, aștept cu nerăbdare să-l vizitez, să-l vizităm, să cunosc oamenii Clujului, să citesc în sufletele lor. Fotbalul? Fotbalul este în ADN-ul italienilor, fotbalul e o sărbătoare, trebuie să fie o sărbătoare. Mie îmi place sportul, îmi place ce e frumos și bun în sport, nu mă interesează scorul, ci spectacolul sportiv. Mă deranjează când în sport apar manifestări ce depășesc fair-play-ul * Unde e dragoste, este și speranță. Ce apreciem unul la celălalt? prefer să răspund mâine, după spectacol. Cât privește piesele din seara concertului, nu vă pot spune multe. Vor fi suprize, asta este sigur. Nu am un scenariu anume, nu avem nimic pus pe hârtie înainte. Urmărim reacția publicului, ne adaptăm sufletelor din sala de concert * Înainte de spectacol, beau un Chivas, atât. Domingo, alături de care am cântat, m-a învățat acest lucru, este doar pentru corzile vocale * Iau numai ce e frumos din și în viață * Iubesc să cânt, iubesc muzica. Muzica m-a salvat. Nietzsche spunea că viața e nimic fără muzică.

Romina Power: Mă bucură revenirea în România, îmi doream mult acest lucru, el se realizează și asta mă mulțumește. Mai ales că am avut, din păcate, un accident la genunchi, doctorii mi-au recomandat pauză, caut să mă mențin în formă prin tot felul de exerciții, multe din yoga. Țin însă cont de fanii mei, de iubitorii muzicii noastre. Mă bucur sincer că, după 2 ani, putem face acest concert la Cluj-Napoca * Sunt aproape 10 de ani de când cântăm împreună. Publicul și voi veți judeca dacă există sau nu magie între noi * Mesajul nostru? Îl găsiți în muzica noastră, în fiecare piesă în parte. Noi nu facem politică, nu ne preocupă…Mesajele sunt despre dragoste, bucurie, altruism, dăruire…Mesajul, mesajele pentru că sunt mai multe, se regăsesc în melodiile noastre * Am pregătit multă muzică, care nu o să o uitați ușor. Mă bucur că și băiatul nostru, Yari, este alături de noi, va fi și pe scenă.

Al Bano și Romina Power sunt la Cluj-Napoca. Vor fi alături de clujeni și nu numai, duminică, 13 noiembrie. Nu ne rămâne decât să fim alături de ei, în număr cât mai mare.

Demostene Sofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut