Ajutor pentru oamenii vârstnici

În această perioadă a pandemiei Covid-19, cea mai vulnerabilă categorie sunt persoanele în vârstă. Nu numai prin situaţia materială precară, ci şi prin sănătatea lor şubredă. Așadar, pensionarii sunt aceia care în zilele noastre au mare nevoie de ajutor.

În municipiul Gherla, în sprijinul persoanelor în vârstă a sărit Asociaţia „Oastea  Domnului” (preşedinte Silvestru Gherman), organizând, în ultimele luni, mai multe acţiuni umanitare. Prin Fundaţia Regală Margareta a României, zilele trecute au fost ajutate nu mai puţin de 177 de persoane vârstnice din municipiul Gherla, dar şi din satele vecine Ceaba, Diviciorii Mari (comuna Sânmărtin), Răscruci, Bonţida, de gestul umanitar al fundaţiei bucurându-se şi câteva familii nevoiaşe din municipiul Dej.

Acţiunile de acest gen continuă şi în săptămânile următoare, beneficiarii fiind vârstnicii, dar mai ales bătrânii singuri şi bolnavi, care nu mai au nici un alt membru al familiei şi nu sunt căutaţi de nimeni. Ei s-au bucurat cel mai mult de ajutorul primit – pachete cu bunuri de strictă necesitate, alimente, fructe şi medicamente.

Asociaţia „Oastea Domnului” a fost înfiinţată în municipiul Gherla în anul 2004 şi are ca  misiune principală sprijinirea oamenilor nevoiaşi.  De-a lungul anilor membrii şi voluntarii fundaţiei au ajutat mii de familii sărace din împrejurimile oraşului, construindu-le chiar şi case noi (în satul Nicula, de exemplu) acestora. Nu au fost uitaţi nici deţinuţii din Penitenciarul Gherla, unde voluntarii Asociaţiei „Oastea Domnului” au derulat mai multe programe  socio-educative şi religioase.

În cadrul proiectului „Adoptă un bunic”, în ultima perioadă au fost ajutaţi 280 de vârstnici.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *