AGROFEST, locul unde puteți savura bogățiile toamnei

Turdenii şi nu numai sunt invitaţi să participe la o nouă ediţie a festivalului recoltei  AGROFEST. Evenimentul are loc în perioada 23-24 septembrie 2023 şi este organizat de Primăria şi Consiliul Local Turda.

În cele două zile de sărbatoare a recoltei, Parcul Central din Turda este deschis tuturor vizitatorilor care doresc să-şi facă aprovizionarea cu legume şi fructe. La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea cultivatori de legume şi fructe din judeţul Cluj dar şi meşteşugari şi producători de produse apicole, dulceţuri şi siropuri. Sâmbătă şi duminică vor avea loc spectacole folclorice şi etno, expoziţie de utilaje agricole, concursuri tematice, tombolă, iar cei mici sunt aşteptaţi la parcul de distracţii.

Preparatele tradiţionale ardeleneşti (pâinea cu unsoare şi ceapă, friptura de Turda şi zacusca) vor completa tabloul toamnei. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă 23 septembrie cu o expoziție de produse agricole cu vânzare și expoziție de utilaje agricole după care participanții vor putea urmării spectacolul oferit de Tinerii Arieșeni și spectacolul folcloric al Ansamblul POTAISSA Turda, cu solistele Maria Coța și Mădălina Abrudan. Va urma un moment artistic al Clubului de Dans PHOENIX și al Clubului de Dans Sportiv POTAISSA Turda. De asemenea, pe scena din Parcul central vor urca Ansamblul Folcloric Ceatăra Carei și soliștii Melisa Stan, Andrei Benea, Andreea Abrudean, Claudia Silaghi și Ana Glib.

Una dintre atracțiile zile de sâmbătă va fi momentul „GÂNDURI NEPIEPTĂNATE” cu Ginuc Crișan și Cornel Miron de la Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda. Tot sâmbătă este programat spectacolul susținut de Ansamblul Folcloric DATINA TURDEANĂ, cu solistele Sara Moldovan și Denisa Rusu și de Ansamblul Folcloric ȚARINA Turda, cu soliștii Beatrice Simioana, Daria Șipoș, Tudor Pârjol, Nicolae Onacă și Eugen Călin Mihășan.

Manifestarea continuă duminică de la ora 9 cu Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și recitalul tinerilor clujeni: Ana Bucșa, Irina Călin, Denisa Rotar, Darius Zah, Decebal Cîmpean, Teodora Nan și Ștefan Suciu. Cei prezenți o vor putea urmări pe artista Adriana Irimieș iar de la ora 18 va fi organizată o tombolă pentru cei norocoși.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut