Adrian Oros a vizitat o stație de pompare veche de 45 de ani

Adrian Oros, ministrul Agriculturii a vizitat Stația de Pompare Bază Moldovenești, din sistemul de irigații Mihai Viteazu, care încă mai funcționează, deși a fost dată în folosință încă din 1975.

”Am discutat cu personalul care deservește această unitate și am apreciat efortul acestora de a menține funcțional acest sistem. Este vorba de un efort semnificativ având în vedere că stația a fost dată în funcțiune în 1975, pe baza unui proiect al ISPIF București, cu motoare fabricate în 1968 la Electroputere Craiova.”, a menționat Adrian Oros pe pagina sa de Facebook.

Unitatea deservește peste 5.800 ha de terenuri agricole în regiunea Turda, cu o capacitate de aspirație de 1.300 litri pe minut și cu 18 km de canale de irigații. Din acest canal se pompează apă către utilizatori independenți și către principalul utilizator, OUAI Moldovenești Mihai Viteazu Călărași, format din 17 fermieri care irigă 3.800 ha.

”In discuțiile cu fermierii prezenți, am subliniat că este important să existe reguli și obligații clare, atât pentru ANIF, cât și pentru fermieri, în sensul de a utiliza apa din canalul magistral pusă la dispoziție”, a mai spus Adrian Oros.

Ministrul a mai avut o întâlnire la Câmpia Turzii cu fermierii din zonă și a vizitat ferma legumicolă AGROSEL din Câmpia Turzii, producător de seminţe microambalate, care deţine una dintre cele mai moderne platforme din industria seminţelor de legume din România, ce se întinde pe o suprafaţă de 50.000 mp, dotată cu un laborator propriu pentru controlul calităţii, unde se testează germinaţia, umiditatea, puritatea şi starea sanitară a seminţelor. De assemenea, el a vizitat și ferma particulară ce aparține lui Emil Turdean din Moldovenești, care a obținut mai multe certificate de calitate ISO 9001-2008, pentru culturi de leguminoase, seminte oleginoase, plante tehnice, cartofi, amenajari de spatii verzi, lucrări de taluzare a terenurilor și hidroînsămânțări.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *