Admitere UBB: Psihologia, științele economice și matematica, în topul preferințelor candidaților

Peste 23.300 de candidați și-au depus online dosarele de admitere pentru programele de licență și master oferite de Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul primei sesiuni de admitere din acest an

Potrivit reprezentanților universității, cele mai căutate facultăți la nivelul programelor de licență oferite de UBB sunt Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (3.244 de dosare depuse), Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (2.864 de dosare depuse) și Facultatea de Matematică și Informatică (2.488 de candidați înscriși). Următoarele, în topul preferințelor candidaților, sunt: Facultatea de Drept (1.725 de candidați), Facultatea de Litere (1.629 candidați), Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (1.317 de candidați).

La nivel master, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a avut, în această sesiune de admitere, cel mai mare număr de candidați – 1.224, urmată fiind de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – cu 966 de candidați, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – cu 551 de candidați. Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna septembrie.

Pentru anul universitar 2020 – 2021 UBB oferă 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licență, în cadrul celor 236 de programe de studiu. La nivel master, UBB a scos la concurs 3.573 de locuri la buget și 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Următoarea sesiune de admitere la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie, pentru locurile rămase neocupate înscrierea urmând să se realizeze exclusiv online.

M. T.

Articole din aceeasi categorie