Activități preventive în școlile din Frata și Soporu de Câmpie

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, Poliției municipiului Câmpia Turzii și cei ai Secției Rurale Câmpia Turzii au organizat activități preventive în compania preșcolarilor și elevilor școlilor gimnaziale Frata și Soporu de Câmpie.

„Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, reprezintă o prioritate pentru polițiști. Astfel că au fost prelucrate aspecte legate de întărirea gradului de disciplină rutieră, prevenirea violenței în mediul școlar și a fenomenului de bullying, precum și de riscurile și consecințele portului sau folosirii, fără drept, a obiectelor periculoase. Totodată – informează IPJ Cluj -, elevii au primit informații utile despre efectele nocive pe care substanțele psihoactive le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-o manieră adecvată segmentului lor de vârstă, modalitățile de evitare a comportamentelor deviante.

La activități au participat 315 elevi și 15 cadre didactice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut