Acțiuni preventive în trenurile de călători

Peste 180 de polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca, împreună cu jandarmi, au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute (22-24 ianuarie), mai multe acțiuni preventive pe trenurile de călători care circulă pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea furturilor și menținerea unui climat de ordine și siguranță civică.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 215 trenuri de călători și 32 stații de cale ferată, fiind legitimate 747 persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale pentru lipsa măștii de protecție sau purtarea acesteia în mod necorespunzător. Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, iar pentru alte abateri ale normelor în vigoare au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

În cursul acțiunilor, polițiștii au depistat un bărbat bănuit că ar fi sustras un telefon mobil unui călător, telefonul fiind recuperat și restituit posesorului. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut