Acțiuni în sistem integrat, pentru impunerea respectării măsurilor anti-Covid-19

Peste 430 de forțe de ordine (polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum și polițiști locali) au acționat în sistem integrat, în întregul județ, pentru impunerea respectării măsurilor instituite ca urmare a modificărilor aduse prin HG 935/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Potrivit IPJ Cluj, au fost legitimate peste 2.250 de persoane și verificate 282 de mijloace de transport în comun. Urmare a abaterilor constatate, la nivel județean au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei, toate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală.

În municipiul Cluj-Napoca, luni, în intervalul orar 16:30 – 19:30, forțele implicate au verificat 58 de operatori economici și aproximativ 40 de persoane. Nerespectarea măsurilor impuse a condus la aplicarea a 9 sancțiuni contravenționale.

Acțiunea a continuat în intervalul orar 22:00 – 23:00, fiind controlați 105 operatori economici și constatându-se, potrivit IPJ Cluj, „respectarea noilor măsuri intrate în vigoare, privind restricțiile de funcționare a agenților economici, toate spațiile verificate fiind închise conform programului stabilit”.

În intervalul orar 23:00-01:00, acțiunile au vizat interdicția de circulație a persoanelor în afara locuințelor sau a gospodăriilor, cu excepțiile expres prevăzute. Au fost legitimate 97 de persoane, 15 dintre acestea neavând asupra lor declarație pe proprie răspundere, adeverință eliberată de angajator sau legitimație de serviciu. Acestea au fost sancționate contravențional, conform Legii 55/2010.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut