Acțiune de prevenire a consumului de droguri la Gherla

Din păcate, în ultimii ani tot mai mulți tineri pășesc pe drum greșit, alegând consumul substanțelor interzise. Mai nou chiar și într-un orășel de provincie, cum este Gherla, factorii de educație au probleme pe această linie. Nu e de mirare dacă organizarea unor acțiuni educative devine tot mai frecventă și toate aceste inițiative urmăresc renunțarea la droguri și la alte substanțe interzise.

Zilele trecute, în sala cinematografului din centrul urbei, alături de primarul municipiului Gherla, domnul Ovidiu Drăgan, consilierul județean Iuliu Sămărtean, administratorul public al municipiului Gherla, Bărbos Vlad, doamnele consilier local Monica Dana Moldovan și Rodica Cazan Bocica, au participat la un eveniment dedicat părinților elevilor Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” pe tema prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor. Invitații acestei întâlniri au fost doamna Georgiana Drăgan și domnul Andrei Ștefan din cadrul Asociației Teen Challenge Smart, care au redat participanților, într-un mod extrem de asumat, experiențele personale prin care au trecut, de la stadiul de consumatori, la persoane reabilitate, care acum se dedică profesional pentru a ajuta tineri din toată țara pentru a depăși flagelul consumului de droguri. În cadrul acestei acțiuni educative au intervenit și gazdele de la Primărie și au expus inițiativa pe care și ele o au, alături de o serie de parteneri, în vederea informării și prevenției în rândul tinerilor.

Evenimentul a continuat, tot la cinematograf, cu cadrele didactice și părinții de la Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, Liceul Tehnologic și Școala Gimnazială Nr. 1.

Aceste informări pe tema consumului de droguri au fost deosebit de eficiente și binevenite pentru comunitatea educațională din municipiul Gherla. De fapt, în orașul de pe Someș, în unitățile de învățământ, periodic, invitați de specialitate susțin diferite informări și prelegeri pe tema evitării consumului de substanțe interzise, dar și Poliția are sarcini precise pe această linie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut