Acțiune caritabilă a rotarienilor gherleni

Rotary Club Gherla continuă și în această vară acțiunile umanitare întreprinse în folosul comunității locale.

Conform obiceiului, printre instituțiile care sunt sprijinite se află și unitățile sanitare din localitate. După ce acum doi ani rotarienii au sărit în ajutorul secției Pediatrie a Spitalului Municipal Gherla, donând televizoare pentru micii pacienți, zilele trecute au donat o sondă convexă pentru ecograful din cadrul Compartimentului Cardiologie, în valoare de 15.000 lei. Cu ajutorul acestei sonde se vor putea face următoarele investigații paraclinice: ecografie abdominală și ecografie Doppler.

Conducerea spitalului își exprimă recunoștința față de toți cei care s-au implicat, într-un fel sau altul, pentru a oferi cadrelor medicale și implicit pacienților, condițiile cele mai bune pentru un act medical cât mai performant. Datorită acestui gest umanitar, secția Interne se extinde pe zi ce trece și se îmbogățește cu noi aparate medicale, pe care acum 30 de ani nici nu se visa, la Gherla. Prin dotarea acestei sonde convexă pentru ecograf mulți pacienți scapă de drumurile obositoare la Dej sau Cluj-Napoca. Ce bine ar fi dacă în viitor Spitalul Municipal Gherla ar dispune și de un aparat pentru efectuarea de RMN sau CT. Deocamdată, asta lipsește în unitatea medicală din orașul de pe Someș. Poate că cineva se va gândi și la donarea unui aparat de acest gen!

În ultimii doi ani, spitalul gherlean a mai fost dotat cu aparate medicale moderne, care ușurează mult munca cotidiană a personalului sanitar și satisfac cerințele tot mai mari ale pacienților. Unele dintre ele au fost procurate prin grija Primăriei Municipiului Gherla, aflată mereu în sprijinul unității medicale din oraș.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut