Acord de colaborare între Poșta Română și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Poșta Română a încheiat un acord de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj prin care operatorul național de servicii poștale va livra medicamente și materiale sanitare pentru pacienții aflați în evidența ambulatoriilor integrate ale spitalului și care sunt incluși în programele naționale ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj (Programul Național al bolilor neurologice – scleroză multiplă, Programul Național al bolilor endocrine, Programul Național pentru boli rare – epidermiloză buloasă, Programul Național de Diabet).

Potrivit unui comunicat al Poștei Române, remis, miercuri, presei, trimiterile vor ajunge la ușa pacienților prin serviciul StaiAcasă Plus al Poștei Române, care permite clienților persoane juridice publice sau private livrarea door-to-door a comenzilor către clienți. Cu acest serviciu nou al Poștei Române produsele comandate pot fi livrate direct la adresa indicată de client, prin intermediul rețelei companiei.

„Toate pachetele vor fi ambalate și transportate conform recomandărilor producătorilor/ distribuitorilor de materiale sanitare, iar acolo unde necesită condiții de frig la transport, vor fi preluate în lăzi frigorifice.  Salariații poștali vor contacta destinatarul, indicând intervalul orar pentru livrare și vor face livrarea la adresa indicată. Destinatarul confirmă primirea prin semnătură pe formularul AWB, iar angajatul nostru încasează suma de 15 lei (fără TVA), contravaloarea taxei de distribuire, fie cu numerar, fie cu POS” – se precizează în comunicat.

Pentru funcționalitatea acestui nou serviciu, au fost formate echipe dedicate acestui tip de activitate, iar angajații Poștei Române au fost instruiți „în conformitate cu măsurile de prevenire și limitare a răspândiri a virusului COVID-19, transmise de Ministerul Sănătății”. „Aceștia vor păstra distanța de 2 metri față de persoanele aflate la domiciliu sau în autoizolare, cărora urmează să li se distribuie trimiterile. De asemenea, nu vor intra în locuința clienților, distribuirea realizându-se la ușă/ poartă. Factorii poștali dedicați care distribuie comenzile către beneficiarii aflați la domiciliu, sunt echipați cu măști și mănuși. Totodată, flota auto dedicată cu care se realizează distribuirea este dotată cu dezinfectant de mâini și cu dezinfectant de suprafețe”- precizează sursa citată.

M. T.

Articole din aceeasi categorie