Achiziție uriașă făcută de un dezvoltator imobiliar clujean

Un portofoliu de 100 de proprietăți a fost preluat de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca, care se află în proces de lichidare administrativă obligatorie încă din 2017.

Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în București, Cluj-Napoca și Oradea. Tranzacția a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăților să fie transferate până la sfârșitul acestui an. Cele 100 de proprietăți preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al dezvoltatorului clujean Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.

Sunt deosebit de mulțumit de achiziționarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulți ani din cauza situației juridice și financiare a Grupului Veneto. Reintroducerea dinamică a acestor proprietăți în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunități importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase și diverse”, a afirmat Dorin Bob (foto), CEO Studium Green, compania care a fost asistată în tranzacție de Reff&Asociații și Deloitte România.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut