Academia Oamenilor de Știință din România | Conferința Națională „Rolul științei în rezolvarea crizelor contemporane”

Academia Oamenilor de Știință din România – Filiala Cluj în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează Conferința Națională Științifică de Toamnă 2022 a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), cu tematica „Rolul științei în rezolvarea crizelor contemporane”. Evenimentul se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie la Cluj-Napoca.

Programul evenimentelor este următorul, conform celor anunțate în comunicatul de presă:

*joi, 3 noiembrie* orele 18:00-21:00*

Va avea loc sosirea și primirea participanților,  în Aula Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, str. Gh. Marinescu nr. 23

*vineri, 4 noiembrie*

Înregistrarea participanților se va realiza în intervalul 09:00 – 10:00, în Aula Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, urmând ca începând cu ora 10:00 să aibă loc deschiderea Conferinței Naționale. Cu această ocazie, vor lua cuvântul Președintele AOSR, Prof. univ. emerit dr. ing. Adrian Alexandru Badea și Rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu”, Prof. dr. Anca Buzoianu. De asemenea, invitații prezenți vor adresa un mesaj.

Ulterior, în intervalul 11:00-11:30, invitații speciali, formația Anatholis și poetul Horia Bădescu, vor susține un moment cultural intitulat “Muzica poeziei și poezia muzicii”.

Intervalul 11:30-13:30 va fi dedicat conferințelor în plen, urmate de o pauză de prânz (13:30-15:00), iar activitatea va fi reluată între orele 15:00-19:00 în cadrul lucrărilor pe secțiuni în Aula, amfiteatrele Universității și clădirea catedrei de Limbi Moderne.

*sâmbătă, 5 noiembrie*

Lucrările pe secțiuni vor continua între orele 09:00-10:45, urmând ca de la ora 11:00 să aibă loc închiderea Conferinței.

Conferințele în plen vor aborda tematica acestei ediții dintr-o perspectivă multidisciplinară. Vor conferenția: Prof. dr. Vasile Pușcaș, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca – „Știința și managementul crizelor contemporane”; Col. Dr. Liviu Coșereanu, Director științific al Institutului Național de Cercetare Aerospațială Elie Carafoli – „Știința și tehnologia, factori de stabilitate și dezvoltare a rezilienței globale și de soluționare a crizelor”; Prof. dr. ing. Ecaterina Andronescu, Președintele secției de Științe chimice a Academiei Oamenilor de Știință din România – “Nanochimia – o speranță în stoparea crizelor de sănătate”; Prof. dr. Nicolae Burnete, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – „Viitorul automobilului în condițiile crizei energetice”; Prof. dr. Cornel Cătoi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca – „Provocări actuale pentru agricultură”; Prof. dr. Andrei Miu, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca – „Reglarea emoțională: un factor cheie în relația dintre stres și sănătate”.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut