A început acțiunea de ridicare a trotinetelor parcate ilegal pe domeniul public

Gata cu haosul trotinetelor electrice! Primăria Cluj-Napoca anunță că aplică toate măsurile necesare pentru ca amplasarea acestora pe domeniul public al municipiului să nu creeze disconfort pentru ceilalți participanți la trafic, inclusiv pietoni. 

„Susținem mobilitatea alternativă la mașină, inclusiv utilizarea trotinetelor în oraș, DAR cu respectarea regulilor prevăzute de lege”, a declarat primarul Emil Boc.

Municipalitatea clujeană, prin R.A.D.P Cluj-Napoca ridică și va continua să ridice trotinetele amplasate neregulamentar, conform regulamentului aprobat în ședința de Consiliu local din data de 3 noiembrie.

Vă reamintim că, potrivit acestui regulament, este interzisă amplasarea/staționarea trotinetelor electrice în următoarele locații: pe trotuare cu lățimea mai mică de 2m; în zona stațiilor de transport în comun, pe toată lungimea stației și 25m înainte și după stație; pe aliniamentele clădirilor sau gardurilor; în zona standurilor de taxi, pe toată lungimea standului; în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme; pe spațiile verzi; în zonele trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii și 25m înainte și după trecerea de pietoni; în intersecții și la mai puțin de 10m de intersecții; în zona acceselor auto și pietonale; pe șantierele în lucru de pe domeniul public și pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente rețelelor edilitare subterane.

Pentru nerespectarea regulamentului, operatorii sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 200-400 lei pentru neridicarea trotinetelor din locațiile interzise într-un interval de 120 min sau pentru staționarea acestora în locuri interzise, și cu amenzi cuprinse între 1.000-2.500 lei pentru amplasarea trotinetelor pe domeniul public de către operatori fără avizul Serviciului Siguranța circulației sau pentru amplasarea pe domeniul public de către operatori al unui număr mai mare de trotinete decât cel aprobat de Primăria Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut