A fost prelungită înscrierea în schema de ajutor pentru HoReCa

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a anunțat că perioada de înscriere a firmelor din HoReCa în schema de ajutor care acordă o compensare de 20% din diferenţa dintre cifrele de afaceri din 2019 şi din 2020 va fi prelungită cu o săptămână, până în 26 iulie.

Perioada de aplicare a fost deschisă în 29 iunie şi urma să se închidă marţi, 20 iulie, cu posibilitate de prelungire, însă Claudiu Năsui, ministrul Economiei a emis un ordin care extinde această perioadă, pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.

Pe parcursul perioadei iniţale de înscriere, o parte dintre firmele care au încercat să aplice au întâmpinat greutăţi în identificarea expertului contabil sau a auditorului care a certificat diferenţa de cifră de afaceri pentru CAEN-uri. MEAT a realizat o procedură prin care s-au putut verifica experţii contabili sau auditorii, însă aplicaţia a detectat că sunt lipsuri în bazele de date furnizate de asociaţiile profesionale – Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) şi Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR), astfel devenind necesară interogarea bazelor de date în afara platformei electronice de înscriere.
Cererile de adăugare a experţilor contabili/auditorilor financiari în aplicaţia informatică pot fi preluate în call center până joi, 22 iulie, ora 17, pentru a avea timpul necesar procesării datelor până la închiderea aplicaţiei electronice de înscriere.
Ministerul Economiei a estimat că există circa 30.000 de potenţiali beneficiari ai schemei de compensare la, iar până luni, cu o zi înainte de expirarea termenului iniţial de depunere a a dosarelor online, aplicaseră doar 8.000 de firme. Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depăşit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărţită proporţional tuturor firmelor acceptate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut