A fost inaugurat Parcul Între Lacuri

Un nou parc modern a fost creat pentru clujeni în zona Între Lacuri. La inaugurarea de vineri, primarul Emil Boc a aruncat cu mingea la un coș de baschet, a șutat la o poartă de fotbal și a jucat tenis de masă cu viceprimarul Dan Tarcea.

Felicit firmele care au executat lucrări în acest parc pentru că au terminat lucrările mai repede decât era programat astfel încât clujenii să beneficieze de un spațiu de 1 hectar de teren care reprezintă o oază de verdeață într-un cartier foarte important al Clujului. Sunt 165 de arbori plantați aici, de asemenea sunt prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de telegestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și multe altele. Eu le doresc clujenilor să se bucure de acest parc, atât cât pot, în condițiile permise de autorități”, a afirmat primarul Emil Boc.

Parcul are o suprafață de 9450 mp, este prevăzut cu mobilier modern, iluminat public cu tehnologie LED și telegestiune (poate fi controlat printr-o aplicație de pe telefonul mobil), sistem automat de irigații, sistem de supraveghere video, panou de afișaj electronic și stație de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice.

Parcul cuprinde zone cu echipamente de fitness/ joacă – 380 mp; alei pietonale principale din granit – 1120 mp; zone sport și joacă din cauciuc poliuretanic – 1220 mp; fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin POR 2014-2020. Valoarea toatală a acestuia este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie