Semnal tras de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu: Dacă nimerești la spital după ora 11, nu mai găsești niciun profesor

Prezent la Cluj-Napoca pentru a lua parte al lansarea proiectului privind înființarea unei maternități, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că sistemul sanitar din România e văzut din ce în ce mai mult ca un sat fără câini iar restaurația este pe de-a-ntregu.

“Un sat fără câini, din orice aspect, de la infrastructură până la disponibilitatea medicamentelor […] Ministerul, casa, agenția națională a medicamentului nu mai pot fi trase la răspundere și asta le convine de minune. Dumneavoastră știți mai bine care e situația spațiului public de aici din Cluj, în ce măsură oamenii de la guvernare de la nivelul local sau de la nivelul central mai sunt trași la răspundere în vreun fel sau se mai simt răspunzători în vreun fel pentru ceea ce fac sau nu fac. La nivel național noi vedem o așezare PNL-PSD, în care nu se mai simt răspunzători în fața nimănui“, a spus Voiculescu

Întrebat dacă pentru prevenirea căpușării spitalelor de către cei care lucrează la privat s-ar impune și în România o lege care să interzică medicilor de la stat să practice la privat, Voiculescu a spus că înainte de o astfel măsură drastică ar trebui respectate câteva reguli de bun simț.

”Dacă nimerești la spital după ora 11, nu mai găsești niciun profesor, sunt în altă parte, pleacă la clinicile private”. Voiculescu a declarat că militează măcar pentru respectarea programului de la stat, dacă nu pentru o separate clară între medicii care activează la stat și cei la privat.

El a spus că o separare completă a sectorului medical de stat față de cel privat ar face mult bine dar ar crea și anumite probleme punctuale pentru că pe unii medici nu i-ai mai găsi.

„Pe unii medici nu i-ai mai găsi. Probabil că ar trece cu totul la privat și ai ajunge la ei doar dacă plătești. Sau ar putea să opteze doar pentru stat și cum spitalele nu au sistem de programare unii medici ar putea să nu mai fie deranjați”, a spus Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a fost luni la Cluj pentru a susține proiectul lansat de USR Cluj de înființare a unei maternități noi la Cluj-Napoca.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut