Proiect Erasmus derulat de UBB cu universități din Italia, Spania și Grecia

Prima întâlnire față în față a proiectului Erasmus + TranSuMan – “Advanced training on sustainable management of pastoral systems”, a avut loc la sfârșitul lunii iunie.

Consorțiul este format din Universitatea din Camerino (Italia), ca și coordonator, și trei universități partenere: Universitatea Catolică din Valencia (Spania), Universitatea din Thessaly (Grecia) și Universitatea Babeș-Bolyai.

Workshop-ul de instruire al profesorilor s-a desfășurat la Universitatea Babeș-Bolyai, prin colaborarea facultăților de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și cea de Biologie, cu participarea stakeholderilor și studenților din UBB și a profesorilor din universitățile implicate în proiect.

În completarea întâlnirii de lucru pentru stabilirea designului ghidului metodologic și planificarea diseminării rezultatelor proiectului, s-a efectuat și un stagiu pe teren, în munții Apuseni, pentru a învăța direct de la sursă primele noțiuni despre sistemele pastorale și lanțul economic aferent.

Conservarea sistemelor pastorale este un obiectiv major al politicii UE, deoarece acestea reprezintă repere în ceea ce privește biodiversitatea, moștenirile culturale, elemente esențiale ale peisajelor europene cu valoare estetică ridicată și cu potențial ridicat de susținere a agriculturii de mare valoare.

Conservarea lor poate fi realizată doar printr-un nivel ridicat de cunoștințe rezultat dintr-o abordare multidisciplinară a sistemului de gestionare.

TranSuMan își propune să crească abilitățile ecologice ale studenților din învățământul superior și să dezvolte noi materiale de instruire pentru managementul sustenabil al sistemelor pastorale. Sunt luate în considerare diferite subiecte, cum ar fi cele economice și de mediu, cu scopul de a oferi mai multe oportunități de angajare studenților. Formarea în lumea reală a studenților cu actori locali este punctul forte al propunerii, nu numai pentru a defini principiile de management, ci și pentru a produce conținuturi educaționale deschise, pentru a forma noi cercetători și profesioniști în domeniu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut