50 de ani de neuitare

În 1971, secția umană a Liceului (de atunci) George Barițiu număra 33 de elevi, gata să dea piept cu viața. 10 dintre ei s-au reunit astăzi, când alte generații, cele mai tinere, din leat 2021, termină examenul de bacalaureat. În inimile fiecăruia s-au auzit iznoave de blândă aducere aminte pentru cei ce au părăsit această lume, profesori și absolvenți, deopotrivă.

Gaudeamus igitur…

Directorul adjunct al Colegiului Național „George Barițiu” de astăzi, prof. dr. Horațiu Popa-Bota a transmis urări de sănătate și tot binele din lume pentru cei care, astăzi, încheie strălucite cariere de profesori universitari, medici de marcă, ziariști, muzicieni și sportivi de renume. Promoția 1971 –  s-a subliniat în alocuțiuni  – și-a făcut pe deplin datoria, neuitând nici o clipă de   cea mai importantă învățătură a minunaților dascăli ce le-au călăuzit pașii: să învețe și, mai ales, să se achite de toate îndatoririle pe care societatea le cere de la ei. Așa a fost și, acum, în prag de pensie, cu toții aduc prinos de mulțumire acelor ani în care s-au format ca buni cetățeni, înscriși cu demnitate în succesiunea generațiilor de barițiști, ce fac cinste acestei prestigioase instituții de învățământ al  burgului  nostru.

În albul din jurul cuvintelor, fișa biografică a unei generații a înserat în cărunte slove din prea plinul latinesc al tinereții veșnice:

Juvenes dum sumus…

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut