Grupul media News Corp, ținta unui atac cibernetic comis cel mai probabil de China

Grupul media american News Corp, care editează în special Wall Street Journal şi cotidienele britanice The Times şi The Sun, a transmis vineri că a fost ţinta unui atac cibernetic în ianuarie, care pare să fi fost comis de spioni chinezi, relatează AFP.

Într-un document depus joi la autoritatea de supraveghere a Bursei din SUA, News Corp explică faptul că ţinta atacului informatic a fost platforma unuia dintre furnizorii săi care oferă soluţii tehnice pentru mai multe dintre publicaţiile şi departamentele sale.

„Compania desfăşoară o anchetă pentru a stabili circumstanţele acestei operaţiuni şi pentru a stabili natura, amploarea, durata şi impactul”, precizează grupul fondat de miliardarul şi magnatul media Rupert Murdoch.

News Corp mai susţine că datele sale financiare şi cele ale clienţilor săi nu par să fi fost afectate şi că atacul a fost blocat.

Firma de securitatea cibernetică Mandiant a confirmat pentru AFP că a fost solicitată de News Corp pentru a face lumină în acest incident şi a identificat în mod clar China ca principalul suspect.

„Mandiant estimează că cei aflaţi în spatele operaţiunii au o legătură cu China şi considerăm că ei, probabil, s-au implicat în activităţi de spionaj care au urmărit obţinerea de informaţii secrete în favoarea intereselor chineze”, a reacţionat David Wong, vicepreşedinte al Mandiant.

Washingtonul suspectează de mai mulţi ani China că desfăşoară atacuri cibernetice asupra unor companii, organizaţii sau agenţii guvernamentale americane, acuzaţii dezminţite ferm de Beijing.

Directorul FBI, Christopher Wray, a afirmat că serviciile sale lucrează în prezent la peste 2.000 de anchete în care „guvernul chinez încearcă să fure de la noi informaţii sau tehnologii” şi zilnic sunt deschise două noi dosare de contraspionaj în care este implicată China.

SUA au acuzat China că este autoarea acţiunii ample de spionaj care a luat ca ţintă serviciile de mesagerie Exchange ale Microsoft în martie 2021.

Beijingul a spus atunci că acuzaţiile sunt „lipsite de fundament”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut