36 de noi cazuri de infectări cu COVID-19, la Cluj

36 de persoane din județul Cluj au fost confirmate cu Covid-19 , de la ultima raporate a autorităților clujene.

În prezent, 22 persoane sunt internate în ATI, din care 17 din județ.

În total, s-au vindecat și au fost externate 686 persoane, din care 542 din județul Cluj, dar au decedat 41 persoane, din care 24 din județul Cluj.

În acțiunile desfășurate la Cluj, sunt angrenați 478 polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ.

? Autoritățile au verificat 358 de persoane și 94 de societăți comerciale.

La nivel național, 1.345 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, a informat joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până joi, pe teritoriul României au fost confirmate 57.895 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. GCS arată că 28.992 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 5.639 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

Potrivit GCS, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.319.369 de teste.

Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat zilele trecute că, în pofida speranţelor mari legate de dezvoltarea unui vaccin, este posibil să nu fie găsită niciodată „o soluţie miraculoasă” pentru COVID-19, iar drumul spre normalitate va fi lungă.

Peste 18,14 milioane de persoane din lumea întreagă au fost infectate cu SARS-CoV-2, din care 688.000 au murit, potrivit unui bilanţ întocmit de jurnaliştii de la Reuters, în contextul în care mai multe ţări care credeau că au depăşit cea mai gravă perioadă a pandemiei de COVID-19 se confruntă în prezent cu o recrudescenţă a acesteia.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, au îndemnat toate statele lumii să adopte cu multă rigoare o serie de măsuri sanitare, precum purtarea de măşti de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie