Emil Boc s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Coreea în România

Emil Boc a primit, miercuri, la Primăria municipiului Cluj-Napoca, vizita Excelenței Sale Kim Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea în România. În cadrul întrevederii, edilul i-a adresat acestuia mulțumiri pentru implicarea constantă în dezvoltarea relației dintre cele două orașe înfrățite, Cluj-Napoca și Suwon.

„Am adresat mulțumiri speciale pentru sprijinul acordat Clujului în contextul pandemiei COVID-19 și am discutat despre viitorul comunităților noastre în noul context global.

Cele două orașe au profile asemănătoare, fiind centre importante în regiunile lor în inovare și IT. Colaborarea dintre cele două comunități are o istorie de peste 20 de ani și se bazează pe dimensiunea economică și universitară.

Pe lângă acestea și ecosistemele de inovare, domeniul cultural are de asemenea un rol cheie în dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre. Menționez, în acest context, că în cadrul TIFF 2020 – Festivalul Internațional de Film Transilvania – are loc proiecția filmului sud-coreean, aclamat internațional, „Parasite””, a declarat Emil Boc.

Pe durata vizitei, E.S. Kim Yong Ho a fost însoțit de soția sa, Kim SungHee și Song Hoyoung, personal administrativ în cadrul ambasadei. De asemenea, a fost prezent și Lae Weon Park, președintele Open Bridge Consortium, Asociație Culturală și de Afaceri Coreea-România și viceprimarul Dan Tarcea.

Articole din aceeasi categorie