Un localnic din Mihai Viteazu, victima unor infracțiuni informatice

Doi tineri de 21 şi 22 de ani au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni pentru înşelăciune şi fals informatic.

„La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, într-un dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic. Din cercetări a reieşit că, la data de 23 octombrie a.c., cei doi ar fi contactat un bărbat, din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, cu pretextul achiziţionării de la aceasta a unui motociclu, de 6.500 de euro. În acest context, unul dintre cei doi s-ar fi prezentat sub o altă identitate şi i-ar fi transmis proprietarului motociclului, prin mijloace electronice, un document tip PDF care conţinea o dovadă de plată falsificată, a 6.500 de euro. În acelaşi timp, ar fi contactat un alt bărbat, căruia, sub aceeaşi formă, i-ar fi prezentat o plată de 1.800 de euro, pe care l-ar fi convins astfel să presteze servicii de transport a motocliclului din comuna Mihai Viteazu, până în localitatea Breaza, judeţul Prahova”, se arată într-o informare trimisă miercuri de IPJ Cluj.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile, un calculator şi mai multe cartele de telefonie. De asemenea, în baza activităţilor operative, motociclul a fost găsit de poliţişti, fiind restituit proprietarului.

„Totodată, asupra unui dintre cei doi, în urma controlului corporal au fost identificate 6 grame de substanţă vegetală verde-oliv, cercetările fiind preluate de structura competentă de combatere a criminalităţii organizate. În baza probatoriului administrat, cei doi tineri, de 21 şi 22 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi instanţei pentru dispunerea unor noi măsuri preventive. Suportul de specializate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Poliţiei oraşului Pantelimon. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se mai arată în informarea IPJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut