Funcția de prefect al județului Cluj va reveni UDMR

Liderii coaliției de guvernare și-au negociat funcțiile de prefect pentru fiecare județ în parte. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți. La Cluj prefectul va reveni UDMR.

Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnádi Istvan Szilárd, în vârstă de 29 de ani, absolvent al Facultății de Drept din cadrul UBB, promoția 2015. Tasnádi Istvan Szilárd deține mai multe funcții în UDMR, printre acestea numărându-se cea de reprezentant în Consiliul Reprezentanților Județeni, membru în Comisia de Disciplină și Etică la nivel național și funcția cenzor al organizației de tineret.

Tasnádi Istvan Szilár a declarat pentru Făclia că nu se aștepta să preia funcția de prefect al Județului Cluj, precizând că pentru el acest mandat constituie o responsabilitate foarte mare. „Știam că, ipotetic, în cazul în care funcția de prefect al județului Cluj va reveni UDMR, eu voi fi propus să preiau mandatul însă nu m-am așteptat să se întâmple, mai ales că nu am fost la curent cu negocierile. Am aflat dimineață(n.n. marți dimineața) că voi fi prefect iar acest lucru mă încântă și mă onorează. Deși este o responsabilitate foarte mare, eu sunt un om responsabil și sper să am o colaborare foarte bună cu celelalte instituții. Având în vedere că în administrație se lucrează în echipă, sper să avem o colaborare bună și transparentă la nivelul instituțiilor”, a spus viitorul prefect de Cluj.

Atribuirea funcției de prefect în județul Cluj UDMR-ului pare să agite din nou spiritele în PNL Cluj. Președintele CJ Cluj, liberalul Alin Tișe a declarat presei că îl „încearcă o lehamite profundă”. Nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid. Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor, sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorul pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe”, a declarat liberalul clujean.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut