Sub semnul Centenarului

 

• O delegaţie de peste 30 de basarabeni, din raionul Floreşti, din Republica Moldova vizitează Clujul •
Printre evenimentele care marchează împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire se numără şi vizita unei delegaţii de tineri basarabeni, din raionul Floreşti, aflaţi zilele acestea la Cluj-Napoca. Vizita grupului din Republica Moldova se înscrie în cadrul programului municipalităţii „Cluj 100”, desfăşurat cu ocazia anului Centenarului.
Primiţi de reprezentanţii municipalităţii, în Sala de sticlă, cei peste 30 de delegaţi basarabeni s-au declarat extrem de încântaţi să cunoască oraşul şi împrejurimile. „Ne pare foarte bine că am fost invitaţi aici, la Cluj-Napoca. Este un oraş foarte plăcut. Datorită studentului nostru, din Basarabia, Andrei Harian – care este preşedintele Grupului de iniţiativă basarabeană – am avut ocazia să venim la dvs. Noi suntem o formaţie folclorică artistică, Sălcioara, de la şcoala de arte Nicolae Tolac din oraşul Floreşti, din nordul Republicii Moldova”, ne-a spus Ina Litra, reprezentanta raionului din Floreşti, din Republica Moldova. „Azi marcăm un moment pe care putem să-l punem în istorie – o delegaţie din Floreşti care vine la Cluj-Napoca, în anul Centenarului”, a arătat Andrei Harian. „Intenţionăm să promovăm şi să aflăm lucruri noi despre identitatea noastră românească, cu ocazia Centenarului. Ne bucurăm că sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, în acest an. Sperăm ca aceşti copii, care fac parte din delegaţie, să aprecieze obiectivele culturale din Cluj-Napoca, să observe cum funcţionează unele instituţii, şi să sperăm că vor duce valorile democratice şi în Republica Moldova”, a adăugat acesta.
Programul vizitei, organizată de primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea „Babeş-Bolyai” şi Grupul de iniţiativă basarabeană, a inclus un tur al oraşului, vizitarea Salinei Turda, a Bazei sportive Gheorgheni, precum şi a unei unităţi de învăţământ performante – Transylvania College. „Ne bucură foarte mult vizita delegaţiei din raionul Floreşti, din Republica Moldova, în cadrul anului Centenarului. Aceşti tineri minunaţi au venit să ne încânte şi să viziteze Clujul. Sperăm că cele trei zile de vizită să le fie de folos şi să se întoarcă la noi ca viitori studenţi sau artişti”, a subliniat Emilia Botezan, reprezentanta municipalităţii, la acest eveniment.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie