Ziua Universală a Iei, marcată și la Gherla

În 24 iunie, în fiecare an este sărbătorită Ziua Iei, eveniment marcat și în municipiul Gherla.

În organizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla și a Asociației Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj, la Centrul Turistic din Piața Libertății nr. 3 este deschisă expoziția de Artă Populară Românească „MândrIE Gherleană”. Cu această ocazie expune lucrări de artă populară, ii din diferite zone ale țării, artistul popular Elisabeta Cârcu. Sunt exponate deosebit de frumoase și originale, specifice mai ales meleagurilor bistrițene și clujene, oferind vizitatorilor prilejul de a admira adevărate valori ale artei populare românești, tot mai mult apreciate și peste hotare.

La Gherla este o premieră această expoziție, fiindcă în anii trecuți, la Muzeul de Istorie și în parcul mare au avut loc doar programe artistice, cu ocazia Zilei Universale a Iei, manifestare marcată în toată țara prin diferite activități  culturale.

Tot la Centrul Turistic mai sunt prezentate publicului lucrări de dantelă realizate de o altă artistă, Rozalia Nemai, la fel de frumoase și atrăgătoare.

Acțiunea Asociației Caritas face parte din proiectul „Solidaritatea cu vârsta a treia”, care propune să contribuie la creșterea calității vieții a 165 de persoane vârstnice din municipiul Gherla pe o perioadă de 30 de luni. În vitrina Centrului Turistic sunt expuse două păpuși îmbrăcate în ie, care polarizează interesul pietonilor care trec prin fața clădirii.

Expoziția de la Centrul Turistic Gherla rămâne deschisă până la sfârșitul lunii iunie, orarul de vizitare fiind în zilele luni-vineri, între orele 9:00-15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut