Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Cluj-Napoca

Clujenii sunt aşteptaţi, vineri 24 ianuarie, să participe la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. În acest context, Prefectura Cluj organizează în cooperare cu Divizia 4 Infanterie „Gemina” începând cu ora 11 o ceremonia militară şi religioasă cu ocazia aniversării a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.
Manifestările din 24 ianuarie 2020 de la Cluj cuprind şi evenimentul Centenarul Filmului Românesc care revine la Cluj-Napoca, acesta urmând să aibă loc la cinematograful „Florin Piersic” de la ora 18. Evenimentul prezentat de Irina Margareta Nistor îl are ca invitat special pe marele actor și om de teatru Dorel Vișan. Filmul difuzat în cadrul acestei manifestări va fi „Iacob” de Mircea Daneliuc, dublu nominalizat la Festivalul Filmului European din 1988 la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor”. Intrarea este liberă, iar biletele pot fi rezervate gratuit online, accesând: https://eventbook.ro/film/bilete-iacob, sau pot fi ridicate de la casieria cinematografului până la ora începerii filmului, în limita locurilor disponibile.
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca vă invită de asemenea, începând cu ora 16, în Piața Unirii pentru un „Regal folcloric” susținut de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști, urmat de un concert de folk de excepție al compozitorului și interpretului Mircea Vintilă. Astfel, pe scena din Piaţa Unirii vor evolua Ansamblul Folcloric „Crăișorul”, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu, Mariana Sfechiș, Ioana Ștețco, Maria Golban Șomlea, Lucia Potra, Ana Ilca Mureșan, Marius Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric „Mărțișorul”, Aurel Tămaș. Acompaniază Orchestra Regal Transilvan. Finalul Zilei de 24 Ianuarie va fi marcat de un spectacol de artificii special în Piața Avram Iancu, începând cu ora 20.

C.P.

Articole din aceeasi categorie