Ziua Unirii Principatelor Române, marcată într-un cadru restrâns la Cluj-Napoca

Manifestările care vor marca Ziua Unirii Principatelor Române, se vor desfăşura, duminică, la Cluj-Napoca, într-un cadru restrâns al oficialilor locali, în faţa Prefecturii Cluj, unde este amplasat bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Ceremonia publică va începe la ora 12,30 și cuprinde următoarele momente: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni privind sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române și depuneri de coroane şi jerbe de flori, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016.

Din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, în acest an manifestările dedicate aniversării a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura într-un cadru restrâns. Ceremonia oficială se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Date fiind aceste condiții, în acest an nu se va dansa tradiționala „Horă a Unirii”.

Manifestările sunt organizate de Instituţia Prefectului – judeţul Cluj în cooperare cu Divizia 4 Infanterie „Gemina” și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut