Ziua Păsărilor 2021 – sărbătorită online

Ziua Păsărilor, 1 aprilie, va fi sărbătorită anul acesta de Societatea Ornitologică Română (SOR) în mediul online, prin evenimente organizate pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul va începe la ora 10:00, cu un material video conceput de specialiști ai SOR, în care vor fi prezentate cele mai comune specii de păsări ce pot fi observate în orașe. La ora 12:00 va fi organizat un quiz (test) destinat celor începători în recunoașterea păsărilor, iar la ora 14:00 un alt quiz pentru pasionații din domeniu. La ora 18.00, SOR va prezenta, tot pe pagina sa de Facebook, un formular conceput să vină în ajutorul celor care merg în această perioadă în natură pentru activitățile de observare a păsărilor.

„Ziua Păsărilor este unul dintre evenimentele emblemă ale Societății Ornitologice Române, care, în cei 27 de ani de când este organizat, a reușit să strângă mii de participanți. La SOR, an de an, sărbătorim Ziua Păsărilor alături de iubitorii de păsări și natură. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni cu toții în natură din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități, tot ne vom bucura de păsări, doar că, de data aceasta, doar în mediul online” – a transmis directorul executiv al SOR, Dan Hulea.

Persoanele care doresc să participe la activități de observare și identificare a păsărilor o pot face în zone specifice, precum râuri, lacuri naturale sau de acumulare, mlaștini și păduri. În Transilvania: lacurile de baraj de pe Olt, Sânpaul, Iernut, Cipău, Zona Zau de Câmpie – Tăureni.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut