Ziua Națională a Lecturii, marcată la Gherla

Ziua Națională a Lecturii prilejuiește și în municipiul Gherla un bun prilej pentru promovarea lecturii, indiferent de vârstă.

Acțiuni de educație literară au avut loc și în unitățile de învățământ preșcolar, nu numai în școlile din localitate. Astfel, copiii de la Grădinița cu program prelungit „Căsuța Fermecată” din parcul mare au avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe bibliotecarul Saveta Dărăban, de la Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj-Napoca. Prin activitatea „Cu cartea la cei mici”, desfășurată în colaborare cu Biblioteca Județeană, preșcolarii au marcat ,,Ziua Națională a Lecturii”. Oaspetele a vizitat grupele grădiniței și le-a prezentat copiilor cărți de povești adecvate vârstei lor, le-a citit povești și a realizat cu copii un mini-concurs de ghicitori. Au participat la activitate grupa mare „Boboceii isteți”, îndrumată de prof. Tanasă Monica-Liuța și prof. Măluțan Irina Ioana, grupa mare „Îngerașii”, îndrumată de prof. Moldovan Mariana și prof. Aliman Sabina, grupa mijlocie „Steluțele”, îndrumată de prof. Merkler Martina și prof. Rusu Alexandra, grupa mică „Puișorii”, îndrumată de prof. Pintilie Mihaela și prof. Călugăr Ionela. În urma activității desfășurate, copiii au avut parte de momente frumoase, pline de învățăminte și emoție, gustate din plin de micii cititori.

Astfel de acțiuni educative ce au marcat Ziua Națională a Lecturii au avut loc și în celelalte unități de învățământ din Gherla, evenimentul fiind organizat și în cadrul Bibliotecii Municipale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut