Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca. Tot pe Facebook!

Teatrul Național din Cluj-Napoca vă dă întâlnire în mediul virtual pentru a sărbători împreună avanpremiera Zilei Porților Deschise, vineri 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

În acest an, bucuria începe în 27 martie la ora 10:00, pe pagina noastră de Facebook unde vă pregătim momente inedite pentru toate vârstele.

Actrița Diana Buluga și Paul Sebastian Popa vă vor întâmpina de dimineață cu exerciții de teatru pentru copii într-un video special conceput.

Cei mici îl pot asculta pe scriitorul Florin Bican citindu-le din poveștile sale pe care le-a ales special pentru această zi.

Actorii noștri Diana Buluga, Ionuț Caras, Miriam Cuibus, Adrian Cucu, Irina Wintze, Cătălin Herlo, Ioan Isaiu, Cătălin Codreanu, Sânziana Tarța, Ruslan Bârlea, Elena Ivanca, Dan Chiorean, Radu Lărgeanu, Alexandra Tarce, Adriana Băilescu, Angelica Nicoară, Sorin Misirianțu abia așteaptă să vă citească mesaje de Ziua Mondială a Teatrului, arătând că distanța nu există atunci când e vorba despre dragostea de teatru.

Avem pregătite colaje cu fotografii din edițiile trecute ale Zilei Porților Deschise și filmulețe de la Cabina de film în care vă veți putea identifica retrăind momentul interviului din foaierul teatrului.

Dintre surprize fac parte și cărțile pe care ni le recomandă specialiștii librari și care ne vor purta departe atunci când cheia imaginației deschide toate ușile.

Aveți, deci, toate motivele să vă alăturați celor care iubesc teatrul și care doresc să îl sărbătorească așa cum se cuvine, indiferent de loc.

Pentru a participa la această avanpremieră a Zilei Porților Deschise nu trebuie decât să fiți alături de noi pe pagina de Facebook a Teatrului Național unde, la fiecare 30 de minute vom posta materialele pregătite exclusiv pentru această sărbătoare.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

De revăzut “Gianni Schicchi” şi “Mizantropul”! Facebook, scenă deschisă

Instituţia condusă de Tompa Gabor se alătură mișcării culturale mondiale și transmite online o parte dintre spectacolele sale. Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, difuzăm vineri, 27 martie, la ora 20:00 – Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, regia: Silviu Purcărete (premiera în 2007) și sâmbătă, 28 martie, ora 20:00 – Mizantropul de Molière, regia: Gábor Tompa (premiera în 2000).

Spectacolele vor fi disponibile pe pagina de Facebook a Teatrului la orele menționate mai sus, respectiv, pentru alte 24 de ore după difuzarea acestora. Seria reprezentațiilor online va continua în fiecare săptămână cu câte două spectacole. Pentru mai multe informații despre viitoarele titluri incluse în programul spectacolelor online, vă rugăm să accesaţi site-ul www.huntheater.ro sau pagina oficială de Facebook (facebook.com/Teatrul.Maghiar.de.Stat.Cluj/).

Am scris despre ambele spectacole. Am scris la superlativ pentru că timpul mi-a dat dreptate. Atât “Gianni Schicchi” (prima operă cântată de actori de teatru în România!!!), cât şi “Mizantropul” au fost nominalizate sau au luat premii importante, la mai toate categoriile (regie, spectacol, interpretări…).

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie