Ziua Internațională împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, marcată și la Cluj

Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie, Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Cluj, s-a alătura și în acest an campaniei Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activități de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise.

În acest context, CPECA Cluj a organizat vineri, 25 iunie, o întâlnire tehnică cu factorii decizionali ai autorităților administrației publice locale, având ca subiect propunerile planurilor locale de implementare a Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2021 – 2025. Totodată, instituția a derulat, în această perioadă, activități de promovare a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber și de informare corectă cu privire la riscurile și efectele consumului de substanțe psihoactive și droguri, în cadrul campaniei naționale „Fii liber!”, prin activități fizice și online în mediul școlar, în comunitățile județului Cluj.

***

În fiecare an, Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an – „Contribuie la o informare corectă! Poți salva vieți!” – îndeamnă atât instituțiile publice și ONG-urile cu atribuții în domeniu, cât și pe fiecare individ în parte, să promoveze informarea, în ceea ce privește drogurile și efectele acestora, din surse oficiale și care au la bază evidențe științifice.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut