Ziua Europei sărbătorită cu fanfară, la Gherla

Primăria Municipiului Gherla și Casa Municipală de Cultură au marcat Ziua Europei și Ziua Independenței printr-un spectacol festiv organizat în centrul orașului, la care a asistat un număr mare de locuitori ai orașului, în frunte cu primarul Ovidiu Drăgan.

Spectacolul a început cu interpretarea, de către fanfară, a Imnului Național și a Imnului Europei. În programul evenimentului au figurat muzică de promenadă, piese de muzică clasică și spectacol de majorete. Fanfara condusă de Vasile Chiș a interpretat 8 piese de muzică de promenadă, iar ca solist instrumental a evoluat unul dintre membrii cei mai tineri al orchestrei, Gönczi Zsolt, la trompetă.

Din program nu au lipsit nici piesele de muzică clasică interpretate cu mult talent și virtuozitate, la vioară, de Marius Guță. Astfel, publicul aflat în Piața Libertății a avut ocazia să savureze cunoscutele piese muzicale ale compozitorilor noștri Ciprian Porumbescu și George Enescu, momente înălțătoare ale spectacolului festiv. Tot domnia sa a interpretat la vioară Imnul Europei. În cadrul manifestării organizată în Piața Libertății au evoluat și majoretele formației „MCM Girls” de pe lângă Casa Municipală de Cultură, coordonate de Alexandra Blejan și Alexandra Chiriac.

Cu ocazia Zilei Europei, în școlile municipiului Gherla au avut loc expuneri și programe artistice cu participarea elevilor de gimnaziu și de liceu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut