Ziua Europeană 112, marcată și la Cluj-Napoca

Peste 30 de sedii ale autorităților publice centrale, județene și locale, instituțiilor de învățământ și de cultură, obiectivelor turistice și companiilor din România vor fi iluminate în roșu, în seara de 11 februarie a.c., de Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112.

Prin acest demers, își arată susținerea pentru Serviciul de urgență 112 care are misiunea de a salva viața, proprietatea și mediul. Împreună, le reamintesc cetățenilor că sunând la 112 doar când au urgențe dau o șansă vieții.

În acest an, s-au alăturat demersului și Consiliul Județean Cluj, respectiv Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin iluminarea Podului N (intrarea dinspre Oradea).

Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de administrator al Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 din România și toți partenerii care s-au alăturat demersului readuc în atenția opiniei publice importanța apelării responsabile a numărului 112.

„Operatorii STS și dispecerii agențiilor specializate de intervenție – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie și Salvamont – din cadrul Serviciului de urgență, sunt la datorie 24/7. Traversăm o perioadă de pandemie în care numărul apelurilor la 112 a crescut față de anii trecuți și considerăm că este deosebit de important ca populația să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale” – atenționează STS.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut