Ziua Armatei Române, marcată la Cluj-Napoca

Astăzi a avut loc ceremonia militară și religioasă desfășurată cu ocazia Zilei Armatei Române la monumentul „Glorie Ostașului Român” din Piața Avram Iancu. Manifestarea s-a desfășurat în format restrâns și cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2. În mesajul său, primarul Emil Boc a atras atenția că haina militară înseamnă înainte de toate spirit de sacrificiu, respect și prețuire pentru oamenii și valorile țării.

„Am participat la ceremonia militară și religioasă desfășurată cu ocazia Zilei Armatei Române, care a avut loc la monumentul „Glorie Ostașului Român” din Piața Avram Iancu. Haina militară înseamnă înainte de toate spirit de sacrificiu, respect și prețuire pentru oamenii și valorile țării. Transmit, pe această cale, un gând bun militarilor români de pretutindeni, pentru profesionalismul cu care își desfășoară activitatea atât în țară, cât și în teatrele de operațiuni. Datorită lor, integrării în Uniunea Europeană, apartenenței la NATO și parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, România se bucură în prezent de cele mai înalte garanții de securitate națională din istoria sa! La mulți ani, stimați militari! La mulți ani Armatei Române!”, a transmis Emil Boc.

La rândul său, prefectul județului Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a subliniat, cu ocazia Zilei Armatei Române, că aceasta a devenit un element esențial al statului.

„În prezent, Armata Română a devenit un element esențial al statului și o instituție privită cu admirație în plan internațional. În acest cadru, Armata României este prezentă la diverse misiuni internaționale, multe dintre acestea având ca scop sprijinirea păcii sau activități umanitare, dar și de combatere a terorismului. Misiunile sunt desfășurate sub egida organismelor internaționale NATO, UE și ONU, dar Armata României este parte și în alte coaliții internaționale.

Apartenența României la structuri europene și euro-atlantice, garantează securitatea teritoriului nostru și a cetățenilor săi, libertatea noastră și valorile pe care le împărtășim, inclusiv libertatea individuală, drepturile omului, democrația și statul de drept.

Armata Română a dovedit profesionalism și faptul că a înțeles cerințele moderne de compatibilitate cu celelalte armate aliate, astfel că este parte în răspunsul la amenințările multidimensionale, asimetrice ale societății actuale. De asemenea, Armata este pregătită să răspundă la provocările de securitate crescânde la adresa statelor aliate. În acest context, este important să continuăm să rămânem uniți și să acționăm împreună ca răspuns la mediul de securitate care generează provocări. La Mulți Ani Armatei Române!”, a transmis prefectul județului Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut